Strande på Ikaria

På Ikaria kan du finde mange forskellige slags strande. Her er både lækre sandstrande, strande med mørkt groft sand, strande med småsten og et par ganske eksotiske strande, der lige så godt kunne ligge i Det Indiske Ocean.

Vi har valgt nogle strande ud som vi synes bestemt er et besøg værd, og som er forholdsvis nemme at komme til i forhold til byerne på Ikaria. Der er selvfølgelig mange flere gode strande på Ikaria end dem vi omtaler. Så det er bare med at finde den strand der appellerer til dig.

Stranden i Therma

Therma strand ligger cirka 2 km øst for Agios Kirikos, og er dermed en af de strande der er tættest på havnebyen. Det er en fin strand med lidt groft sand og nogle parasoller. Lige bag stranden ligger et spisested og resten af byen. Hvis ikke du overnatter i Therma, kan du tage en bus hertil eller gå eller køre fra Agios Kirikos.

Armenistis strand

Denne fine gyldne sandstrand ligger lige nedenfor den lille fiskerby Armenistis, hvor der er et par caféer og spisesteder. Det er muligt at leje parasoller på stranden, da der ellers ikke er meget skygge. Selvom Armenistis er en populær turistby, så er der flere strande i området, som folk fordeler sig på, og derfor bliver denne strand sjældent overfyldt. Du skal nok snarere regne med at skulle dele stranden med nogle fiskerbåde.

Livadi strand

Hvis du går en halv km mod øst fra byen Armenistis kommer du til Livadi strand. Det er en herlig strand med gyldent sand og turkistfarvet vand. Der kan lejes parasoller på stedet og der er en café bag stranden hvor du kan købe snacks og drikkelse. Desværre vender stranden mod nord, hvorfor det på dage hvor vinden blæser fra nord, og det gør den oftest, kan blive en noget forblæst og våd fornøjelse at befinde sig på Livadi strand. Men hvis du er vild med at bade hvor der er lidt bølger, så er det her det sker.

Mesakti strand

Dette er en super lækker sandstrand der ligger mellem byerne Armenistis (1,5 km mod vest) og Gialiskari (800 m mod øst), og trækker derfor folk til fra begge steder. Det er en forholdsvis lang strand og der løber en flod ud på stranden inde fra land i den østlige ende. Der er mulighed for at leje parasoller, og der er flere caféer og beach-barer bag stranden, så man kan få sig en snack og en forfriskning. Der er også en surf-skole ved stranden, hvilket leder hen til, at da stranden vender mod nord, så er her ofte store bølger grundet nordenvinden. Så Mesakti er en strand der er et velegnet sted at surfe, hvis du har lyst til at prøve kræfter med det.

Kampos strand

Denne dejlige lange lysegrå sandstrand ligger nedenfor byen af samme navn og cirka 2,5 km vest for byen Evdilos. En flod fra indlandet munder ud på stranden i den østlige ende. I højsæsonen vil det være muligt at leje en parasol, og der vil være opstillet en beach-bar hvor du kan købe lidt snacks og drikkelse. Ellers er det muligt at finde mad og drikke i byen bag stranden.

Nas strand

Denne strand er måske den mest fotograferede på Ikaria. Nas strand ligger på Ikarias nordvestlige kyst cirka 3 km ad vejen sydvest for byen Armenistis. Den lækre sandstrand ligger i et naturskønt område med rå klipper i siderne, og en flod inde fra land der løber ud på stranden og danner en lille sø i sandet. Der kan lejes parasoller på stedet. Lige bag stranden ligger ruinerne af et tempel til gudinden Athene. Ligeledes finder du bag stranden via en frodig kløft vej op til Halari-kløften, der er et yndet vandre-mål. Her er meget flot. Der er spisesteder, et mini-marked og overnatningssteder i området oppe bag stranden.

Seychelles strand

Ja, navnet på denne strand siger det nok hele. Stranden er opkaldt efter den meget eksotiske ø-gruppe i Det Indiske Ocean, da denne lille strand på Ikaria lige så godt kunne have ligget dér. Vandet er klart på en meget turkis baggrund og klipperne der omkranser stranden er glatslebne i sjove former ligesom på de rigtige Seycheller. Dog er her ikke fint sand men små glatte, hvide småsten. Det er et meget eksotisk sted og det er derfor også velbesøgt om sommeren. Seychelles strand ligger 25 km ad vejen sydvest for havnebyen Agios Kirikos. Der er en p-plads ovenfor stranden, og derfra kan du gå af en grussti ned til stranden.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.