Oplevelser på Alonissos

Alonissos er en lille ø uden organiserede seværdigheder eller attraktioner. I stedet er det en god dag ved stranden, den gode mad samt freden og roen der tiltrækker folk til øen.

Alonissos er en naturperle og hvis du er glad for at vandre i naturen, kan du få nogle rigtigt gode oplevelser på denne frodige ø. Her findes mange gamle stier på kryds og tværs af øen. De fører måske til afsidesliggende bugter, flotte kirker eller til en lille skjult bebyggelse.

Du skal netop besøge Alonissos for dens natur samt de gode strande og hyggelige byer og ikke for at finde en masse kulturskatte, for dem finder du ikke her. Alonissos skal nydes i de små byer med hyggelig stemning og ude i det smukke grønne landskab.

Naturoplevelser på Alonissos

Alonissos har en unik natur og har fået oprettet en marin naturpark, som er et fredet naturområde, der inkluderer hele Alonissos og flere mindre øer i området, samt havet omkring dem. Dette har blandt andet givet den truede munkesæl (Monachus monachus) et helle i området. Du kan derfor være heldig at opleve munkesælen i dens naturlige habitat i havet omkring Alonissos. Fra hovedbyen, Patitiri, kan du tilmed tage på en bådtur til et bestemt område, hvor det er tilladt at besøge naturparken.

Hvis du godt kan lide at vandre, er der rig mulighed for det på den frodige ø Alonissos. Du kan også bestige nogle af bjergene på øen, hvis du er frisk. Det kunne for eksempel være Kalovoulos på 325 m, der ligger på øens sydlige del. Megalo Chorafi på 350 m er et andet bjerg, der kan forceres. Kouvouri er Alonissos’ højeste bjerg med 475 m, og dette bjerg kan også forceres til fods.

Vandreture på Alonissos

Der er flere forskellige vandreture af forskellig varighed og længde, men her er et par forslag til nogle af dem. Ellers er det kun din egen iver og udholdenhed, der sætter grænser for hvor turen går hen.

Patitiri – Chora – Megalos Mourtias – Patitiri
Dette er en rundtur på cirka 2,5 time, hvor man går op mod den gamle hovedby, og derefter ned til stranden Megalos Mourtias i Alonissos’ sydvestlige ende og så tilbage til Patitiri igen.

Patitiri – Mega Nero – Spartines – Votsi – Roussoum – Patitiri
En rundtur langs Alonissos’ sydkyst på 3-4 timer. Man kan også starte og slutte i Choraen, hvis man vil gøre turen lidt længere.

Patitiri – Galia – Chora – Patitiri
En rundtur henover Alonissos’ sydlige del på cirka 2,5 time. Fra Patitiri nordover til den lille strand Galia. Derfra op til den gamle hovedby Chora, og så ned og tilbage til Patitiri.

Dykning ved Alonissos

Der findes flere dykkercentre ved Alonissos. Eksempelvis ved Patitiri. Her kan du leje udstyr, tage med på ture eller ligefrem tage et dykkerkursus.

Link: http://www.alonissosbluedream.gr

Folklore museum i Patitiri

I hovedbyen Patitiri ligger et folklore museum, hvor du kan finde historisk information om kultur og tradition på Alonissos. Du kan både finde gamle landbrugsredskaber, men også beretninger og våben fra tider med pirateri i Det Ægæiske Hav. Dertil har museet en udstilling med gamle kameraer. Museet ligger i en stor og flot stenbygning tæt på havnen. Udover de historiske artefakter, kan du finde kunst fra nutidige kunstnere, der har boet eller stadig bor på Alonissos.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.