Strande på Alonissos

På Alonissos finder du mange forskelllige strande. Der er store og små, med sand, med sten og med flotte klipper. De fleste ligger for enden af en bugt, mens andre kun kan nås ad vandvejen, da de er utilgængelige fra landsiden. De mest populære og lettest tilgængelige strande ligger på øens sydøstlige del i nærheden af de største byer på øen.

Votsi, Chrissi Milia, Glyfa, Rousoum Gialos og Agios Dimitrios er de mest populære strande på øen.

Agios Dimitrios strand

Agios Dimitrios-stranden ligger omkring en spids på Alonissos’ sydlige kyst og cirka 15 km nord for hovedbyen Patitiri. Man vil ofte se billeder af stranden Agios Dimitrios fra fugleperspektiv og fra den vinkel ser stranden ganske eksotisk ud. De lyse småsten som stranden består af, tones ud i det klare og turkise vand, som gradvist bliver mørkere udefter.

Bag stranden er der lidt bevoksning. På den sydlige del af stranden vil du i højsæsonen kunne finde liggestole og parasoller, der kan bruges mod betaling. Her ligger også et spisested. Den nordlige del af stranden fremstår mere uberørt og rolig.

Chrisi Milia strand

Chrisi Milia er en lækker, bred sydvendt strand på Alonissos’ sydkyst, cirka 5 km nord for hovedbyen Patitiri. Stranden er populær på grund af det flotte klare vand og det gyldne sand. Stranden ligger i en bred, frodig bugt isoleret fra bebyggelse, bortset fra et par hoteller, så der er kun ét spisested i forbindelse med stranden.

Stranden er børnevenlig da der er ret lavvandet et godt stykke ud. I højsæsonen vil standen være delvist fyldt med liggestole og parasoller, som kan benyttes mod betaling. Dertil er der enkelte vandsportsaktiviteter.

Glyfa strand

Glyfa er en sydvestvendt strand, der ligger i en vig på Alonissos’ sydkyst, cirka 10 km nord for hovedbyen Patitiri. Stranden ligger lidt isoleret, og er derfor værdsat for den fredelige stemning.

Byen Steni Vala ligger dog lige sydøst for Glyfa og her kan du finde flere spisesteder. Glyfa strand er forholdsvis lang og byder på sand, men primært småsten samt klart vand og rolige omgivelser i form af olivenlunde og nåletræer.

Kokkinokastro strand

Kokkinokastro ligger 7 km fra hovedbyen Patitiri, og har fået sit navn, rødt slot, efter de rødfarvede klipper, der omkranser stranden. Det er et ganske flot scenarie med de røde klipper mod det turkise vand og de grønne nåletræer på klipperne. Går du lidt på opdagelse, vil du endda finde en anden lille strand, hvis man forcerer de røde klipper mod nord. På grund af det spektakulære udseende er stranden også populære i højsæsonen, og der kan være delvist fyldt med liggestole og parasoller. Standen består af småsten og klart, turkist vand.

Rousoum Gialos strand

Rousoum Gialos er en sydvendt strand, der ligger i en lille bugt et par kilometer nord for hovedbyen Patitiri. På grund af nærheden til hovedbyen kan du godt forvente at stranden er velbesøgt i højsæsonen. Nogle steder vil der være liggestole og parasoller tilhørende de bagvedliggende hoteller. Udover hotellerne er bugten frodig med nåletræer på de to klipper, der udgør hver side af bugten. Der er en lille kaj til lokale både i den ene ende af stranden. Du kan finde et par spisesteder i forbindelse med stranden. Stranden består af sand, småsten og klart vand.

Tzortzi Gialos strand

Tzortzi (Georgi) Gialos er en flot og lang strand beliggende på Alonissos’ sydkyst 6 km fra hovedbyen Patitiri. Stranden ligger i en frodig vestvendt bugt med nåletræer og olivenlunde. Stranden ligger forholdsvis isoleret, hvorfor den er værdsat for sin naturlige og uspolerede skønhed. Stranden består af småsten og klart, turkist vand. Lidt længere mod syd finder du strandene Kokkinokastro og Chrisi Milia, som også er et besøg værd.

Votsi strand

Votsi strand ligger i den sydøstvendte bugt med byen af samme navn, cirka én km nord for hovedbyen Patitiri. Selvom stranden ikke er særligt stor, er stedet populært på grund af den smukke bugt og den hyggelige stemning. Udover den lille strand i bugten, er der en kaj til de lokale fiskerbåde. Vandet i bugten er turkist og bugten er frodig med nåletræer. Stranden er med sten og småsten. Bag den smalle strand er der stejle, farvede klippesider. Bag klipperne ligger den lille by, hvor man kan finde et par spisesteder.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.