Foto: Dinos

Alonissos

Alonissos er en ø i det nordlige Ægæiske hav og en del af ø-gruppen Sporaderne (sammen med Skiathos, Skopelos og Skyros). Den aflange, frodige ø har cirka 2.000 indbyggere, hvoraf de fleste bor i øens største by, havnebyen Patitiri. Den ligger på øens sydlige del, hvor der generelt set er mest livligt. De fleste andre byer ligger spredt ved øens kyster.

Fakta om Alonissos

Græsk navn: Αλόννησος
Indbyggertal: 2.069 (2015)
Areal: 64,0 km2
Største by: Patitiri

På Alonissos kan du komme ned i gear. Her er stille og roligt og her finder du den autentiske græske ø-stemning. Det er en ø, der er forholdsvis ukendt for udlændinge, da her ingen lufthavn er på øen, og dermed heller ingen charter-turisme.

Den uspolerede natur på Alonissos er noget særligt, derfor har de også valgt at værne om den. En marinpark omkring Alonissos sørger blandt andet for beskyttelse af den truede munkesæl (Monachus monachus), så den kan man måske være heldig at se. Der findes også et “Rescue and Rehabilitation Centre” for syge og/eller tilskadekomne munkesæler på øen.

Her ligger Alonissos og sådan kommer du hertil

Alonissos ligger i den nordvestlige del af Det Ægæiske Hav og hører til ø-gruppen Sporaderne. Nærmeste nabo-øer af betydning er Skopelos og Skiathos.

Du kommer nemmest til Alonissos ved at flyve til Skiathos, som har international lufthavn. Fra Skiathos er der gode færgeforbindelser til Alonissos.

Alonissos er velegnet til øhop da her er forbindelse til og fra flere af de nærliggende øer (Evia, Skiathos, Skyros og Skopelossåvel) såvel som flere byer på fastlandet heribandt Thessaloniki.

Flere danske rejseselskaber arrangerer charterrejser til Alonissos, hvis du bare vil have en færdig rejse.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland

Overnatning på Alonissos

Fælles for de fleste overnatningssteder på Alonissos er, at her ofte er en formidabel udsigt over en af øens mange smukke bugter med det turkise vand og frodige landskab.

Læs videre: Overnatning på Alonissos

Byer på Alonissos

Der findes en lille håndfuld byer på Alonissos, hvoraf kun to af dem, nemlig havnebyen Patitiri og den gamle Chora, er regulære byer, mens de resterende mere har karakter af landsbyer.

Strande på Alonissos

Der er nogle meget flotte strande på Alonissos. Uanset om du er til solstole eller natur, sand eller klipper, kan du finde en god strand. Her er vores favoritter.

Oplevelser på Alonissos

Du skal besøge Alonissos for dens natur samt de gode strande og hyggelige byer og ikke for at finde en masse kulturskatte, for dem finder du ikke her.