Byer på Skiathos

Når det handler om byer på Skiathos er meget nemt, for der findes kun én, nemlig Skiathos By, eller Chora som den (ligesom stort set alle andre øers hovedby) også kaldes. Derudover findes der flere turistområder ved de mest populære strande, hvor der nok kan være mange huse, spisesteder og faciliteter, men hvor det hele lukker ned, når sæsonen går på hæld for først at vågne, når sæsonen går i gang året efter. Områder som Achladias, Kolios, Platanias og Koukounaries hører ind i denne kategori, men vil ikke blive beskrevet nærmere her, da der altså ikke er tale omsyer i den forstand

Skiathos By

Skiathos By ligger på øens østlige del og stort set hele øens befolkning bor her. Byen er ret smuk med hvide huse med røde tegltage beliggende op ad skråningerne rundt om bugten. Indbyggertallet ligger omkring 5.000.

Byen virker ret kosmopolitisk med masser af spisesteder (både græske og internationale), barer, caféer, butikker og natteliv. Stort set hele byen er indrettet efter turisterne i en grad, så man skal kigge godt efter for at finde det originale græske hverdagsliv. I Skiathos By er det turisterne der dominerer. Prisniveauet er derefter og er – efter græske forhold – i den dyre ende.

Byens centrum, hvor de fleste butikker og spisesteder ligger, er området omkring byens to havne og hovedgaden Papadiamanti. Mellem færgehavnen og det gamle fiskerleje stikker den lille halvø Bourtzi ud. Her lå tidligere en venetianske fæstning, men idag fungerer Bourtzi som kulturcenter og café. Bourtzi dækket af pinjetræer, der giver skygge om sommeren, og her er en ganske fin udsigt til det gamle fiskerleje. Fiskerlejet og området oven dette er i øvrigt den mest oprindelige del af Skiathos By. Her ligger et par fine fiskerestauranter med god udsigt ud over bugten.

Udsigt ud over havet og Skiathos By med den lille bro til halvøen Bourtzi til venstre

Hovedstrøget

Byens hovedstrøg er gågaden Papadiamanti, der løber fra færgekajen og vest på væk fra kysten. Der er her det sker. Masser af spisesteder, turistbutikker, caféer og så videre. Også området langs havnepromenaden er populært. Her ligger caféer og spisesteder side om side og kæmper om turisternes opmærksomhed. Det er ikke helt forkert at kalde mange af stederne for turistfælder, hvor forholdet mellem pris og kvalitet er forskubbet den forkerte vej.

At anbefale et spisested frem for et andet er umuligt. Lyt til din mavefornemmelse, om man så må sige. Selv styrer vi udenom de steder, hvor spisekortet domineres af retter som pizza, pasta og burger for i stedet at finde den græske husmandskost. Det kunne være et sted som Akrogialo ved havnen på vejen mod lufthavnen eller 1901 i området over fiskerlejet. Udvalget af spisesteder i byen er enormt, så du kan helt sikkert finde noget efter din smag.

Der findes mange overnatningssteder i selve Skiathos By, men de fleste vælger at bo tættere på stranden Megali Ammos langs kystvejen sydvest for byen. Du kan finde vores anbefalede overnatningssteder på Skiathos her.

Du kan læse mere om Skiathos på siderne herunder.

Artiklen er senest opdateret i april 2021.