Skiathos

Skiathos er den mest populære ø i øgruppen Sporaderne og et af de mest populære feriemål i Grækenland i det hele taget. Det er forståeligt, for en ferie på Skiathos har hele pakken. På ingen andre øer finder du så mange fine sandstrande som på Skiathos, og landskabet – der er domineret af pinjetræer – er også indbydende. Skiathos’ natteliv trækker også mange til. Derfor er øen særligt populær blandt unge mennesker, men Skiathos er også velegnet til familier.

Fakta om Skiathos

Græsk navn: Σκιάθος
Indbyggertal: 6.088 (2011)
Areal: 47 km2
Største by: Skiathos By

Skiathos hører til øgruppen Sporaderne, som ligger nordvestligt i Det Ægæiske Hav øst for det græske fastland. Skiathos er den af øerne der ligger tættest på fastlandet. Her bor omkring 6.000 indbyggere, langt de fleste i Skiathos By på østsiden. En charmerende, omend hektisk, by med en indbydende havnefront.

Skiathos har mange turistfaciliteter

De mange turister har resulteret i et stort udbud af hoteller, spisesteder, barer og andre turistfaciliteter. Nattelivet er et kapitel for sig selv. På Skiathos er der gang i den, selv om der selvfølgelig også er mange steder med fred og ro. Der mangler med andre ord ikke noget på Skiatohs. Og dog. Det skulle måske lige være det man kunne kalde det oprindelige Grækenland.

Skiathos er, på godt og ondt, præget at turisternes behov. Leder du efter det græske hverdagsliv, er der andre øer der er bedre at besøge. Faktisk behøver du ikke tage længere væk end Skiathos’ naboer i Sporaderne. Holder du derimod af den klassiske charterstemning hvor godt vejr, gode sandstrande, mange spisesteder og styr på tingene er det vigtigste, så leverer Skiathos i den grad varen.

Nogle af Grækenlands bedste strande findes på Skiathos

Skiathos’ hovedattraktion er de fine, nærmest eksotiske, strande. Mere end 50 skulle der være at vælge i mellem – men det kræver vist at man tæller revl og krat med.

De bedste strande ligger på øens sydlige del. Strandene på nordsiden er mere afsides beliggende og med færre – eller slet ingen – faciliteter. Som de andre øer i Sporaderne er Skiathos omgivet af utroligt krystalklart vand, der virkelig indbyder til svømmeture og badning. Den lange strand Megali Ammos ligger tættest på byen, mens Koukounaries på den sydvestlige del af øen er øens bedste strand. Måske en af de bedste i hele Grækenland.

Kommer du lidt væk fra strandene og strandbarerne vil du finde flere fine kulturelle seværdigheder, hvor klosteret Panagia Evangelistria og udsigten fra Kastro, efter vores mening er de mest interessante. Hvad naturoplevelser angår, byder Skiathos på næsten 200 km gode vandrestier.

Bådtur til en af de afsides beliggende strande på Skiathos.

Kom rundt på Skiathos

Skiathos er en dejlig nem ø at komme rundt på sammenlignet med de fleste andre græske småøer. Øen er lille og der er styr på busdriften. Fra Skiathos By og med uret rundt langs kysten helt ned til den sydvestvendte spids går der en bus. Bussen stopper ved alle strandene og stoppestederne er nummeret fra 1 til 26, så de ikke er til at tage fejl af. Busserne gå 2-4 gange i timen alt efter sæson.

Du kan også leje scooter, bil eller cykel, men vær opmærksom på at der særligt på vejen mellem byen og Koukounaries-stranden på sydsiden er meget trafik. Hvis du vil, kan du booke udlejningsbilen hjemmefra, men ellers findes der flere steder i byen, lufthavnen såvel som på turiststederne, der lejer biler ud.

Det er også muligt at hyre en taxi. De findes ved havnen og i lufthavnen, men kan også prajes på gaden.

Læs meget mere om Skiathos herunder.

Her ligger Skiathos og sådan kommer du hertil

Skiathos hører til øgruppen Sporaderne, som ligger nordvestligt i Det Ægæiske Hav øst for det græske fastland.

Øen har egen lufthavn og flere danske charterselskaber tilbyder rejser til Skiathos med direkte fly. Rejser du på egen hånd kan du flyve via Athen, hvorfra der går indenrigsfly til Skiathos.

Lufthavnen ligger 4 km fra byen. Taxituren tager 5 minutter og koster omkring €8.

Skiathos har gode færgeforbindelser til naboøerne Skopelos og Alonissos samt til Volos og Agios Konstantinos på fastlandet. Fra Agios Konstantinos er der busforbindelse til Athen.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland

Overnatning på Skiathos

Se her hvor det er bedst at bo på Skiathos. Vi anbefaler de bedste studios og hoteller ved de bedste strande.

De bedste områder er langs kysten syd for Skiathos By.

Læs videre: Overnatning på Skiathos

Byer på Skiathos

På Skiathos er der kun én by, nemlig Skiathos By. Det er her det sker, og her der er mest liv. Læs alt om Skiathos by her.

Strande på Skiathos

Nogle af Grækenlands bedste strande ligger på Skiathos. Her finder du beskrivelser af de bedste. Cremen af cremen.

Oplevelser på Skiathos

Grunden til at folk kommer til Skiathos, er de mange lækre strande, den gode mad samt nattelivet. Hvis du vil vide hvad Skiathos ellers har at byde på af oplevelser, så læs med her.