Strande på Skiathos

Skiathos har nogle af de græske øhavs bedste strande. Praktisk taget alle strandene på øen er fantastiske. De er mere eller mindre også skåret over samme læst: Fint, lyst sand og utroligt klart vand i en bugt omgivet af pinjetræer. Oftest også fyldt med liggestole og parasoller. Man kommer nemt til at gentage sig selv, når man skal beskrive Skiathos’ mange gode strande.

Generelt kan man sige at de bedste strande findes på sydsiden af Skiathos. Strandene her er ofte velorganiserede med alle faciliteter. På Skiathos’ nordvestlige hjørne er strandene også fine, men med færre faciliteter og mennesker samt lidt mere besværlige at komme til. Strandene på nordsiden er mere afsides beliggende og med færre – eller slet ingen – faciliteter, og er ret beset ikke værd at hverken sejle, gå eller køre efter.

Da de fleste turister bor i området sydvest for Skiathos By er det typisk den lokale Megali Ammos Strand, man vil gå til. Dette er dog ikke øens bedste strand, så prøv bare en enkelt dag at besøge en af strandene på sydsiden. Der går bus til de fleste strande eller også kan du tage en turbåd – evt. hele øen rundt, så du får set og prøvet det hele.

Med omkring 50 strande på øen, kan vi ikke beskrive dem alle. Det kan virke uretfærdigt at springe let hen over mange af de gode strande, men vi har måttet lavet en benhård prioritering af de bedste og mest populære strande på Skiathos. Cremen af cremen.

Vi starter beskrivelsen med stranden umiddelbart syd for Skiathos By og følger så kysten rundt med uret.

Megali Ammos Strand

Megali Ammos Strand er den strand, der ligger tættest på Skiathos By. I gåafstand umiddelbart sydvest for byen. Stranden er ikke noget særligt – efter Skiatohs-standard – og nærheden til byen og de mange charterhoteller langs bugten betyder at her er mange mennesker. Her er selvfølgelig også alskens faciliteter samt mange spisesteder og muligheder for overnatning.

Selve stranden er lang, men smal, med fint, gråt sand. Vandet er klart og indbydende, som alle andre steder på øen. Strandens største aktiv er beliggendeheden tæt på hvor de fleste bor.

Længst mod syd, væk fra byen, kaldes stranden for Ftelia fordi den ligger ud for landsbyen af samme navn. Her er lidt færre mennesker end tættere på byen.

Vue ud over Achladies Strand, der er den første af de rigtigt gode strande når man kommer fra Skiathos By.

Achladies Strand

Achladies Strand ligger et par km syd for Megali Ammos og dermed cirka 4 km fra Skiathos By. Du kan komme hertil med bus eller vandtaxi – eller via en solid gåtur.

Stranden har gyldent, fint sand og det sædvanlige klare vand. Stranden er rigtig fin og også ganske populær, da der ligger en god håndfuld hoteller tæt ved stranden. For øvrigt et ganske udmærket område at bo i, hvis du vil lidt væk fra byen. Her er alle tænkelige faciliteter.

Følger man kysten fra Skiathos By i sydvestlig retning øen rundt, er Achladies Strand den første af de rigtig gode strande, der herefter ligger som perler på en snor.

Tzaneria Strand og Kanapitsa Strand

Tzaneria Strand og Kanapitsa Strand ligger i den samme bugt 300-400 meter syd for Achladies. De to strande er adskilt af nogle klipper. Tzaneria er nemmest at komme til, da den ligger lige ved vejen, men går man yderligere et par hundrede meter af stien kommer man til Kanapitsa, der er en af øens bedste strande og med lidt færre mennesker end naboen, fordi den ligger dét længere væk.

Strandene ligner de andre strande på den sydlige del af Skiathos med fint sand og flotte omgivelser. Også her er der faciliteter som solstole og spisesteder. Der er desuden flere hoteller i området.

Vromolimnos Strand, Kolios Strand og Agia Paraskevi Strand

Disse tre strande ligger cirka 6 km syd for Skiathos By i en fin bugt på den modsatte side af pynten, som de to strande nævnt ovenfor også ligger på. Der er en del spisesteder og overnatningsmuligheder i området. Strandene er nemt tilgængelige med bus eller egen bil.

Vi behøver næsten ikke at sige det, men som de andre strande på denne del af Skiathos er disse tre strande lækre, har alle faciliteter og er meget velbesøgte. Vromolimnos er meget populær hos de unge og dagen lang lyder der høj musik fra barerne. På Kolios er der mere roligt og mange børnefamilier, da det er en a øens mest børnevenlige strande. Agia Paraskevi er en af øens længste strande og her plejer der er være godt med plads.

Koukounaries Strand på sydspidsen af Skiathos er øens bedste strand.

Koukounaries Strand

Koukounaries Strand er den bedste og mest berømte strand på Skiathos. Den hedder Koukounaries og ligger cirka 10 km fra Skiathos By tæt på øens sydvestlige spids. Der går bus hertil fra byen omtrent hver halve time.

Stranden er intet mindre end fantastisk. Fint, hvidt sand og en naturskøn og imponerende uspoleret beliggenhed i en lille bugt. Vandet er krystalklart og stranden sådan cirka så tæt på paradis som man komme. Her er masser af faciliteter og muligheder for vandsport. I området omkring stranden er der flere snackbarer og lidt længere væk også hoteller.

Der er ingen tvivl om at Koukounaries hører til blandt de bedste strande i hele Grækenland. Om den så lige er nummer 1, er nok et spørgsmål om smag og behag.

Det største problem, for der er en slange i paradis, er at Koukounaries Strand ofte er overfyldt. Solstolene står i tætte rækker og særligt i højsæsonen er det nærmest muligt at finde en plads.

Nærmest i forlængelse af Koukounaries i sydvestlig retning ligger stranden Xenia. Den er også organiseret, men her er færre mennesker.

Banana Strand og Agia Eleni Strand

I gåafstand fra Koukounaries (af jordvejen mod vest) ligger to strande, som er mindst lige så indbydende som Koukounaries.

Længst mod syd ligger Banana. Det er en af Skiathos’ bedste strande. Her er alle faciliteter, men også mange mennesker og mange solstole, da der ligger et luksushotel direkte ned til stranden. Regn derfor ikke med at du kan finde en plads, hvis du bare vil ligge i sandet. Stranden er delt i to adskilt af en klippeformation. Den nordlige del af stranden kaldes Lille Banana (kan ses på billedet øverst) og er en populær naturist-strand.

Nord for Banana ligger Agia Eleni Strand, og her er der betydeligt færre mennesker. Kun en del af stranden er organiseret med solstole. Stranden er fin, men ikke helt på niveau med Banana og de andre strande i området.

Alle tre strande kan nås med busen fra stoppested 26.

Agistro Strand på nordvestkysten af Skiathos.

Strande på nordvestkysten af Skiathos

På nordvestkysten af Skiathos, cirka 15 km fra byen, ligger flere fine strande. De ligger mere afsides, har færre faciliteter og færre besøgende.

Længst mod vest ligger Mandraki Strand. En fin og uspoleret strand med klart vand og fred og ro. Her ligger en ganske lille, men hyggelig taverna, der også lejer parasoller og stole ud.

Øst for Mandraki, bag klipperne, ligger Elias Strand der længst mod øst skifter navn til Agistro Strand. Begge steder er ganske fine og uden så mange mennesker. Ved hver af de to strande er en taverna, hvor man også kan leje solstole. Her er dog masser af plads, hvis man bare vil ligge i sandet.

En anden strand på denne del af øen er Asselinos Strand. Også her er der en enkelt taverna. Stranden er smukt beliggende og kan eventuelt besøges på en bådtur rundt om øen.

Strande på nordkysten af Skiathos

Strandene på nordkysten af Skiathos er generelt uden faciliteter og består oftere af sten end sand. Umiddelbart er der ingen grund til at søge mod disse strande, da der findes så mange andre gode strande på øen, der er nemmere at komme til.

Lalaria Strand er afsides beliggende på den nordøstlige spids af Skiathos. Stranden ligger neden for nogle høje, hvide klipper og består af en blanding af sand og sten. Stranden kan kun nås med båd, som går fra Skiathos By. Kommer du tidligt kan du have stranden for dig selv, men i løbet af dagen kan den blive godt fyldt. Her er ingen faciliteter af nogen art, så medbring selv skygge og vand.

Læs mere om hvad Skiathos har at byde på i artiklerne herunder.

Artiklen er senest opdateret i marts 2021.