Strande på Skiros

Skiros er ikke umiddelbart kendt for nogle lækre strande, men vær ikke bekymret, der er rig mulighed for at finde både en lang sandstrand og en lille fin bugt, hvor du kan springe i det flotte blå vand fra klipperne.

Herunder kommer vi ind på de mest populære strande på Skiros, men også nogle af de små og mindre kendte. Fælles for dem vi nævner er, at de er rimeligt tilgængelige. Der er mange flere strande endnu.

Magazia

Magazia-stranden er nok den længste (800 m) og mest kendte strand på Skiros. Det er en rigtig fin sandstrand med turkist vand, der ligger nedenfor Chora på øens nordøstlige kyst. Bag stranden ligger byen af samme navn, hvor der er caféer, spisesteder og overnatningssteder. Stranden er populær i højsæsonen, så du får den ikke for dig selv.

Molos

Molos strand ligger som en nordlig forlængelse af Magazia strand på østkysten. Den går op til et “hjørne”, hvor der er nogle spændende klipper og ikke mindst ligger der en spøjs kirke, Agios Nikolaos, der er hugget ud i en klippeblok og er et besøg værd. Stranden er en sandstrand med lidt flade klipper ude i vandet, og er forholdsvis velbesøgt i højsæsonen. Der er caféer, spisesteder og overnatningssteder i byen bag stranden.

Gyrismata

Dette er en forlængelse af Molos strand, rundt om “hjørnet” på Skiros’ nordøstlige kyst. Det er en populær lang sandstrand med lidt groft sand, og der er ingen parasoller og liggestole. Bag stranden er der caféer, spisesteder og overnatningssteder.

Acherounes

Stranden Acherounes ligger i bugten af samme navn på Skiros’ vestkyst, i samme bugt som Havnebyen Linaria. Her er flotte omgivelser, gyldent sand, flot vand og stedet er børnevenligt på grund af det lave vand og de sjældne bølger. Der er en taverna ved stranden, ellers er det muligt at finde mad og drikke andetsteds i nærheden. Om ikke andet, så er havnebyen Linaria ret tæt på.

Achili

Denne strand har fået navn efter Akilleus, da man mente at det var fra denne strand at han drog i krig. En lille fin sandstrand i en lille bugt på Skiros’ midt-østlige kyst cirka 6,5 km syd for Chora. Der er blevet bygget en marina i bugten, som fylder noget i landskabet. Mod øst ligger en lille kirke og nogle klipper.

Pefkos

Pefkos strand ligger i en beskyttet bugt på Skiros’ vestkyst, og cirka 6 km ad vejen fra havnebyen Linaria. Det er en fin lille strand med groft sand og lidt småsten i flotte omgivelser (se billedet øverst). Her en form for strand-bar i højsæsonen, men den har ikke altid åbent. Ellers skal du til Acherounes eller Linaria for at finde et spisested. Der er ingen offentlig transport til Pefkos strand, hvorfor du selv skal fragte dig dertil. Der er cirka 10 km ad vejen fra Chora.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.